Charlie Bo Meijering

Charlie Bo Meijering (1987) is geboren in Amsterdam. Hij is tekenaar en ontwerper van affiches. Hij laat zich inspireren door kunstenaars als Philip Guston, Saul Steinberg en Robert Crumb. Voor de concertenreeks ‘Music, Imagination and the Brain’ van Katia Veekmans heeft hij groot geprojecteerde afbeeldingen gemaakt. Deze recitals lopen van 23 januari tot 27 maart 2015.

Na een jaar algemene muziekles aan de Muziekschool Amsterdam begon hij op zevenjarige leeftijd met pianoles bij Liesbeth Langendijk. Zijn lessen vervolgde hij in 2003 bij Daniël Kramer.

Charlie deed in 2006 auditie voor zowel de opleiding klassiek piano als animatie aan de HKU. Voor beide studies werd hij aangenomen. Na vier jaar Bachelor bij Katia Veekmans aan het Utrechts Conservatorium deed hij in 2010 eindexamen. Voor zijn Master piano nam hij les bij Sebastián Colombo en Henry Kelder, waarvoor hij in 2013 eindexamen deed.

Charlie was repetitiepianist en uitvoerder in de musicalproductie Putting it Together in 2014.

Eind 2014 verscheen hij in het programma ‘Het Orkest van Nederland’ van RTL 4 als begeleider.

In 2012 begon Charlie met het bespelen van de beiaard. Eerst als bijvak aan de Nederlandse Beiaardschool bij Frans Haagen te Amersfoort en sinds 2013 aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ bij Eddy Mariën te Mechelen.

Hij is geregeld te beluisteren in Enkhuizen, Hoorn en Almere Stad en Haven.


Logo Stemlokaal minimaal