Hoe werkt Het Stemlokaal?

Voor wie? Het Stemlokaal is een podium voor zowel professionals en semi-professionals als amateurs. Voorwaarde is dat je voldoende zeker bent om (liefst zonder bladmuziek) te kunnen optreden. Het mag solistisch, met z’n tweeën, in een ensemble of zelfs een klein koor (maximaal 16 personen). The floor is yours! Dit is de kans om (meer) podiumervaring op te doen, stukken uit te proberen op weg naar uitvoering of auditie, en andere zangers te ontmoeten.

Wat? Van klassiek tot musical, wereldmuziek, Nederlandstalig. Geen versterkte muziek en singer-songwriters. Daar zijn weer andere podia voor.

Hoe? Je krijgt ongeveer 10 minuten de tijd, afhankelijk van de programmering. Ook een herstart is mogelijk: ging de eerste keer zingen net even wat minder dan je wilde, doe je het stuk gewoon nog een keer. Er is een professionele pianobegeleider, maar je mag natuurlijk ook een eigen begeleider meebrengen. We willen niets verbieden, maar probeer zonder bladmuziek te zingen. Dat maakt het optreden echt beter!

Wanneer?  We publiceren op deze site de data van de afleveringen van Het Stemlokaal. (vaak op zondag en vaak beginnend om 15:00 uur). Van tevoren is er voor de zangers een uur tijd om in te zingen en te repeteren met de pianist. Een uur betekent dat er niet veel tijd is per zanger; er wordt daarom een strak repetitieschema gemaakt, zodat we dat repeteren goed kunnen laten verlopen. Achteraf is er volop tijd om te borrelen, na te praten, contacten te leggen met andere musici.

Werken met de pianist. Als je je nog meer wil voorbereiden kun je ook een aparte afspraak maken met de pianist van het desbetreffende Stemlokaal. Contactgegevens van hun kunnen wij zo nodig verschaffen, maar de rest gaat verder buiten de organisatie van het Stemlokaal om.

Waar? tenzij anders aangegeven: ZIMIHC theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, midden in de wijk Wittevrouwen. in Utrecht. We zingen in de foyer, met een mooie vleugel, of, als de bezetting er om vraagt, in de theaterzaal (80 zitplaatsen).

Wat neem je mee? Muziek voor de pianist. Geen losse blaadjes, want die waaien snel weg. Als je bij opgave ook een scan van de muziek kunt sturen is dat helemaal mooi.

Wie neem je mee? We willen een eigen publiek opbouwen, mensen die gewoon nieuwsgierig zijn en voor een interessant en gevarieerd programma komen. Maar voor eigen vrienden en bekenden zingen is voor veel mensen een nog grotere uitdaging. En hoe meer mensen er in de zaal zitten hoe leuker. Kortom, trommel een zo groot mogelijk publiek op.

En voor het publiek. Geen zanger kan (lang) zonder publiek. Het publiek van het Stemlokaal komt voor vocale muziek, gezongen door goede amateurs of beginnende professionals. Het is geïnteresseerd in wat zangers met die muziek doen. Zangers zelf zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in Utrecht en op welk niveau. En zoeken naar mogelijkheden om met anderen muziek te maken. We willen nadrukkelijk voor dat laatste ook een podium zijn. Dus tijdens de pauze, en ook na afloop bij de borrel is er volop gelegenheid om andere muziekliefhebbers te ontmoeten en te spreken. Je bent welkom om 14:30 voor koffie, thee en andere drankjes, om 15:00 begint het concert. Borrel na afloop.Kosten voor publiek: €5,-

Wat kost het? Voor de zangers:  €27,50 per zanger, €40,- voor duo’s, €55,- voor trio of kwartet en €68,- voor grotere groepen. Publiek: €5 per persoon. Junioren en U-pashouders 50% korting.

Inschrijven. Als je wilt optreden geef je dan op met het inschrijfformulier op deze site. Doe dit liefst uiterlijk 10 dagen voor het Stemlokaal. Wij verzorgen dan een strakke programmering.

Meer informatie: Gebruik het contactformulier of stuur een mail naar info@stemlokaalutrecht.nl


Logo Stemlokaal minimaal