Hilde Stolker

Foto Hilde Stolker (2)

Hilde (Houten, 1983) begon met pianospelen op 8-jarige leeftijd. Ze studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henk Ekkel en Martijn van den Hoek. In 2007 behaalde ze haar diploma “Master of Music in Performance”.
Tijdens haar studie heeft zij zich vooral gericht op het spelen van kamermuziek en het begeleiden van zangers.
Sinds 2005 werkt ze als correpetitor bij de Academie Muzikaal Talent. Als correpetitor (vaak ten onrechte begeleider genoemd) helpt ze de jong talenten om de hele partituur van een stuk te leren kennen, en deze samen in te studeren en uit te voeren.

Sinds 2004 werkt Hilde voor Joop van den Ende Theaterproducties. Ze speelde o.a. in het orkest van Les MisérablesJosephMary Poppins en Miss Saigon. Naast het spelen van voorstellingen is ze ook zeer actief als repetitiepianist bij dit bedrijf. Dit houdt met name in: het repeteren tijdens de opstart van een musical, het zeer nauw samenwerken met de muzikaal leider/regisseur/choreograaf, het inwerken van nieuwe castleden en het begeleiden van audities. Op dit moment werkt ze o.a. voor de producties Moeder, ik wil bij de Revue en Billy Elliot.

Naast het vele uitvoerende werk geeft Hilde ook privélessen.


Logo Stemlokaal minimaal